Een vrije kavel kopen – Hoe werkt het?

Droom jij er ook van om je eigen droomhuis te bouwen? Voor velen is dit de ultieme droom. Maar niet iedereen durft het aan, want er komt namelijk veel bij kijken. Ook benieuwd waar je op moet letten bij het kopen van een vrije kavel? Wij leggen het je uit.

1. Inschrijving en kavelkeuze

Je schrijft je in voor de kavel van uw voorkeur. Bij het kiezen van een specifieke kavel moet je rekening houden met de beeldkwaliteit én het bestemmingsplan Zuidbroek Wierden. Hierin wordt omschreven aan welke randvoorwaarden jouw nieuwe huis moet voldoen. Denk hierbij aan de positie op de kavel, het volume en de architectuur.
(Het volledige verkoopproces lees je hier.)

2. Hypotheekadvies

Je gaat in gesprek met je hypotheekadviseur of de koop van de kavel en de bouw van het huis financieel haalbaar is.

3. Optiegesprek

Na de toewijzing heb je een informatief gesprek met de makelaar. Daarna heb je 2 weken de tijd om te beslissen of je wel of geen optie neemt. Deze optie is 3 maanden geldig. Voor het nemen van een optie betaal je een optievergoeding van € 1.500,-. Deze wordt verrekend met het aankoopbedrag indien de optie wordt omgezet naar een koopovereenkomst.

4. Architect

Tijdens de optietermijn ga je met de door jou te kiezen architect/aannemer aan de slag om het ontwerp van uw droomwoning te realiseren. Je laat een eerste schets maken en onderzoekt wat de bouwkosten hiervan zijn.

5. Koopovereenkomst tekenen

Direct aansluitend aan de optieovereenkomst (of eerder indien gewenst) beslis je of je verder gaat met de kavel. Als je verder gaat, teken je de koopovereenkomst en ben je eigenaar van de grond.

6. Uitwerktermijn

In de koopovereenkomst worden een aantal ontbindende voorwaarden opgenomen. Je moet bijvoorbeeld nog een definitieve financiering krijgen van de bank. Deze krijg je in de meeste gevallen pas nádat je een vergunning hebt gekregen van de gemeente om te kunnen bouwen. Je krijgt hiervoor 6 maanden de tijd. Indien noodzakelijk kan deze periode eenmalig verlengd worden. Je betaalt dan wel rente over de grond.

7. Eigendomsoverdracht grond

Nadat aan de ontbindende voorwaarden is voldaan, ga je naar de notaris voor de overdracht. De grond wordt bouwrijp opgeleverd.

8. Bouwen

Hoera, je kunt aan de slag!

Vragen?

Heb je nog vragen over het bouwen van een eigen woning? We staan voor je klaar om je te helpen bij je vragen. Stel ze in je persoonlijke account via:

Mijn chat

Ontwikkeling & realisatie

Heb je vragen over Zuidbroek Wierden?
Stel ze via 'Mijn chat' in jouw persoonlijke account
account.zuidbroekwierden.nl/account/mijn-chat

Verkoop & informatie

Plaggemars Makelaars
Tolgaarde 1
7642 EZ Wierden
Tel. (0546) 57 12 72
info@plaggemarsmakelaars.nl
plaggemarsmakelaars.nl

Weghorst Makelaardij
Rijssensestraat 6
7642CX Wierden
Tel. (0546) 57 33 32
wierden@weghorstmakelaardij.nl
www.weghorstmakelaardij.nl

Deze website gebruikt cookies. Door OK te kiezen of gebruik te maken van deze website geeft u hiervoor toestemming. Kies ‘Instellingen wijzigen’ voor meer informatie.
Annuleren2