Het verkoopproces

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning heb je niet alles meteen helder voor ogen. Je kunt bijvoorbeeld niet van te voren door het huis lopen om te kijken of het je aanspreekt. Vaak moet de hele buurt nog gebouwd worden en weet je niet of je je er thuis gaat voelen. Wat we wel alvast voor je kunnen doen, is uitleggen hoe het hele nieuwbouwproces verloopt. Daarom hebben wij dit proces inzichtelijk gemaakt in een stappenplan.

1. Heb je interesse?

Heb je interesse in een woning in Zuidbroek? Laat het ons weten! Meld je aan via dit aanmeldformulier.

Na aanmelding ontvang je een e-mail met inloggegevens voor je persoonlijk account. Hierin staan de gegevens die je bij jouw aanmelding hebt doorgegeven en worden keuzes die je de komende tijd maakt (bijvoorbeeld met betrekking tot je favoriete bouwnummer(s) en woningtype) bijgehouden. Naarmate het plan vordert, kun je via jouw persoonlijk account ook gebruik gaan maken van een handige chatfunctie.

2. Geef jouw voorkeuren door

Zie jij jezelf al wonen in Fase 4 in Zuidbroek? Schrijf je dan in als geïnteresseerde en geef het bouwnummer en woningtype van je voorkeur aan ons door. Zo kunnen we goed zien of ons plan als geheel past bij jullie woonwensen. Geef jouw voorkeuren daarom aan ons door (via je persoonlijke account). Let op: dit is allemaal geheel vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

3. Schrijf je in voor de officiƫle verkoop (mei)

Als de officiële verkoop van start gaat, is alle informatie over het plan digitaal beschikbaar. Via deze website vind je dan alle tekeningen, prijzen (ook van opties) en nog meer nuttige informatie. Ook kan het zijn dat we je de gelegenheid bieden om vragen te stellen, bijvoorbeeld tijdens een infodag of (digitaal)spreekuur.

In deze derde stap kun jij je ook gaan inschrijven als gegadigde voor een woning. Dat gebeurt helemaal digitaal; je hoeft er de deur niet voor uit. Wel moet jouw inschrijving binnen een bepaalde tijd voltooid zijn, zodat we de vaart erin kunnen houden.

Naar online inschrijven

4. Toewijzing

Nadat de inschrijfperiode is verstreken, worden de diverse bouwnummers toegewezen.
Krijg je een woning toegewezen, dan gaat het om een optie die je nog twee weken bedenktijd geeft voordat je een koop-/aannemingsovereenkomst ondertekent. Krijg je niet direct een woning toegewezen, dan ben je automatisch reservekandidaat en ontvang je bericht wanneer er alsnog een woning van jouw voorkeur beschikbaar komt.

5. Jouw ideale woning samenstellen

Na het ondertekenen van de koop-/aanneemovereenkomst is het tijd om jouw ideale woning samen te stellen. In deze stap kijk je samen met onze woonconsulent naar eventuele opties en meer-/minderwerk. Ook maak je specifieke afspraken over de keuken en badkamer. Voor al deze keuzes heb je niet onbeperkt de tijd. Een deel van de bouw wordt namelijk voorbereid in onze fabriek. Op het moment dat wij daarmee beginnen, moet je al jouw keuzes hebben gemaakt.

6. Start bouw

In deze laatste stap gaat de bouw van jouw nieuwe woning officieel van start.
Op naar heel veel woonplezier voor de toekomst!